Varukorgen är tom


Totalt: 0:-  Kassan  Ändra 

Ginesis Produktinfo

Ginesis hud- och hårvårdsprodukter är bland de absolut renaste och giftfriaste som finns idag. Ginesis produkter innehåller ett minimum av ett mycket milt konserveringsmedel, men bara där så är nödvändigt av produktsäkerhetsskäl. Det finns ännu renare produkter men de har tyvärr ingen hållbarhet. Detta är ett stort problem, men vi får hoppas att EU och Läkemedelsverket godkänner ännu bättre konserveringsmedel snart. De finns ju redan. Ginesis Naturprodukter kan ge god effekt vid följande hårproblem: 

- Håravfall 
- Klåda 
- Mjäll 
- Fet eller torr hårbotten 
- Missfärgning av håret 

Håravfall: Det finns många faktorer som kan göra att man tappar mer hår än normalt (alla tappar ca 100 hårstrån varje dag). Det finns en ärftlig, hormonellt orsakad benägenhet att bli tunnhårig, hos både män och kvinnor. Andra orsaker kan vara bristande sköldkörtelfunktion eller fläckvis håravfall (alopecia areata), som kan förekomma hos personer med eksem. Ibland kan håravfall bero på svält och undernäring, till exempel vid anorexi. Om du misstänker någon av dessa orsaker bör du rådfråga en läkare. Men onödigt håravfall kan också orsakas av kemikalier i vissa schampon och andra hårprodukter. Här kan man se en klar förbättring om man går över till Ginesis naturliga shampo och balsam. För män brukar håravfallet minska inom 10 dagar, och kvinnor brukar se ett påtagligt resultat inom 30 dagar. Förutom att Ginesis schampo hjälper dig att slippa onödigt håravfall gör det ditt hår rent, friskt och naturligt glänsande. 

Kliande hårbotten: Klåda i hårbotten kan bero på att den är ovanligt torr, ibland på en bakterie- eller svampinfektion. Men klådan kan också orsakas av kemikalier i vissa hårschampon eller sprayer. Om hårbotten kliar ska man vara noga med att använda milda hårvårdsprodukter, helst utan parfym. Efter en veckas användning av Ginesis naturliga schampo kommer du att uppleva en märkbar förbättring, hårbotten är mindre torr och klådan försvinner så småningom. Om du vill bevara detta goda resultat bör du undvika att använda andra hårprodukter. 

Mjäll: Mjäll är en relativt ovanlig hudsjukdom, som orsakas av en vanlig hudsvamp (pityrosporum ovale). Mjäll kan förekomma både i en torr och fet hårbotten. Den torra typen av mjäll är den som lossnar och ”snöar” på axlarna. Den feta typen ger en beläggning på hårbotten. Men ofta kan det regna små vita flagor som inte är ”riktiga” mjäll från en torr hårbotten. Ginesis naturschampo behandlar orsaken till att hårbotten blir torr och flagar, och eftersom vårt shampo inte är avfettande som vissa mjällschampon är, behåller ditt hår sin glans och spänstighet. För att uppnå full effekt bör du undvika andra hårprodukter. 

Fet eller torr hårbotten: Kemiska ämnen i vanliga hårprodukter kan vid långvarigt bruk förändra hårbottens normala kondition. Om du avlägsnar det naturliga fettet från ditt hår varje gång du tvättar det, reagerar hårbotten till att antingen bli onormalt torr, eller med att talgkörtlarna utsöndrar ovanligt mycket fett, som lägger sig som en hinna på huden i hårbotten. Ginesis naturshampo har en bevisad förmåga att snabbt normalisera båda dessa tillstånd. 

Missfärgning av håret: På många håll i landet innehåller kranvattnet olika mineralavlagringar. Du har säkert sett att detta kan ge missfärgade fläckar i badkar och handfat - men tänker kanske inte på att också hår och hårbotten kan påverkas. Ginesis naturschampo bevarar hårstrånas naturliga oljor, som skyddar mot den här typen av missfärgning och skador. 

Varför är Ginesis effektivt vid hårproblem? Schampot berikar hårbotten. När du använder schampon som innehåller kemikalier som exempelvis natriumsulfat eller propylenglykol blir hårfolliklarna (de små "säckar" som omsluter hårrötterna) skadade. Kemikalierna går oftast inte att skölja bort helt med vatten, utan de tränger igenom hudbarriären i hårbotten. Denna process kan göra att hårstrånas naturliga fett kristalliseras och stänger igen hårsäcken. Blodgenomströmningen från hårbotten till hårsäckarna försämras, och hindrar återväxten av nytt, friskt hår. I svåra fall kan skador från uttorkande kemiska emulgeringsämnen stänga hårsäckarna helt och hållet, så att både män och kvinnor drabbas av håravfall. 

Om du regelbundet använder Ginesis schampo istället för produkter som innehåller sulfater, propylenglykol, artificiella färger och salt, så får din hårbotten ny näring, läker ut skador och kan producera nytt, friskt hår. Vi erbjuder en alltigenom naturlig metod att behandla den typ av håravfall som beror på att hårsäckarna tidigare skadats av kemiska ämnen. 

Tre steg till friskare hår Ginesis shampo hjälper till att motverka håravfall och mjäll, normaliserar både torr och fet hårbotten och tar bort gulfärgning av grått hår. Detta sker genom att Ginesis förbättrar hårbottens kondition och skapar en naturlig miljö för håret att växa i. Andra shampon innehåller kemikalier, till exempel natriumsulfat och propylenglykol, som kan skada hår och hårbotten. Men kroppen är fantastisk! När du upphör att utsätta håret för skadliga kemikalier och istället börjar använda Ginesis naturschampo, börjar kroppen genast sin läkningsprocess. Processen som gör Ginesis så effektivt mot hårproblem innehåller alltså tre steg: 

1. Du slutar utsätta din hårbotten för skadliga kemikalier. 
2. Du börjar använda Ginesis shampo som bygger upp en hälsosam miljö i din hårbotten. 
3. Din kropp startar sin egen läkningsprocess, som återställer den sunda och naturliga miljön i din hårbotten. 

 

Analys av produkternas innehåll: Om du börjar tappa mer hår än normalt, eller får andra problem med ditt hår bör du kontrollera om dina vanliga hårprodukter (shampo, balsam, spray) innehåller några av följande kemiska ämnen: Propylenglykol, natriumsulfat, lanolin, polymerer, salt, träsprit och glycerine (om det inte är naturligt). Ginesis örtextraktshampo, balsam och hårspray är vid tillverkningen hundraprocentigt naturliga och fria från hårda syntetiska kemikalier och andra frätande ämnen. Ginesis produkter innehåller ett minimum avkonserveringsmedel, men bara där så är nödvändigt av produktsäkerhetsskäl. 

Ingredienserna i Ginesis Shampo och Conditioner blev Kosher certifierade redan 1996 och var då de enda produkterna på marknaden som fått detta certifikat.   

Ingredienser - Förklaring 

Cetyl Alcohol - 
En naturlig fet alkohol, utvinns ur kokosnötolja, allmänt använd som uppmjukande och stabiliserande medel i vårdande och fuktgivande behandlingar (emulsioner).

Citronsyra (citrusämnen) - fuktighetsupptagande, desinfekterande, sammandragande. Rengöringsmedel, reglerar pH värdet i produkten.

Citric acid - En naturlig, ätbar organisk syra, använd för att justera pH.

Cocamide - En renande olja som utvinns ur kokosnötter, och som hjälper till att tvätta bort smuts och överflödigt fett, utan att lösa upp hårets naturliga och skyddande oljeskikt.

Cocamidopropyl Betaine - Utvinns från kokosnötter. Amfoterisk surfactant, används som rengöringsmedel. Känd för sina milt vårdande egenskaper och har egenskaper som motverkar irritation i hårbotten.

Filtrerat klorfritt vatten - Inte bara rent utan helt fritt från skadligt klor.

Fänkålsextrakt - Taget direkt från gröna och gula växter, är en vitaminrik produkt som också har lenande och lugnande egenskaper, perfekta för vården av känslig hud och hårbotten.

Grönmyntaolja - Används i många varianter, men Ginesis använder enbart den renaste sorten av högsta kvalitet. Verkar lugnande på hud och hårbotten.

Guar Hudroxypropyltrimonium Chloride - Guarmjöl, fungerar som förtjockningsmedel med anjonaktiva tensider (de flesta) i schampo och tar bort den statiska elektriciteten som tensidernas negativa laddning skapar. Utvinns ur Guarträd.

Humleextrakt - Innehåller phytohormoner (hormonliknande ämnen i växter) som har en uppmjukande och livgivande effekt genom ökad blodcirkulation.

Kamomillextrakt - Har en lugnande verkan på huden. För känslig och lättirriterad hy och till baby.

Lanolin - Ullfett (med vatten) liknar den mänskliga hudens fett och absorberas lätt. Skyddande, mjukgörande och effektivt fuktbevarande. Antistatisk effekt t ex i balsam (mikroskopisk mängd). Ej att förväxla med lanolin utan vatten som kan irritera huden.

Mintbalsam/Melissextrakt och Mistelextrakt - En unik sammansättning som anses ha antiseptiska egenskaper på luftburna bakterier. Den har också en positiv effekt på onormalt fet hud, och används i Tyskland för akneproblem.

Morotsextrakt - Bra för eksemhud och torr hud. Innehåller Betakaroten (provitamin A). Används också som färgämne.

Naturligt glycerin - Utvinns från växter (till skillnad från syntetiskt glycerin som idag anses utgöra en cancerrisk). Naturligt glycerin bleker inte hårfärgen, vilket kan vara fallet med syntetiskt glycerin.

Pepparmintolja (Menthol) - Starkt antiseptiska egenskaper. Vidgar blodkärlen vilket ger en omedelbar känsla av kyla och därefter bedövning - behagligt på insektsbett och klåda, eksem.

Phenoxyetanol - Ett av de mycket få bra konserveringsmedel som är tillåtna av EU och Läkemedelsverket. Därför har många av våra leverantörer valt att använda just Phenoxyetanol i sina hud- och hårvårdsprodukter. Ginesis original konserveringsmedel Citric Acid and Silver Citrate(mycket bra och godkänt i USA) är tyvärr ännu ej godkänt av EU, men var nära att godkännas för ett år sedan.

Röllekaextrakt - Ett växtderivat som anses ha antiinflammatoriska egenskaper och som rekommenderas för känslig hud. I orientaliska länder används det flitigt i uppfriskande och stärkande bad.

Rosmarinextrakt - Används som antioxidant/konserveringsmedel i allt som innehåller mycket fett - vegetabilisk olja, fett och fettlösliga ämnen, feta preparat som t.ex. hudolja, salva och örtolja.

Talltjärolja - Används vid mjäll, eksem och irriterad hårbotten.

Dolda risker i hygienprodukter Artikel i Spectrum (The Wholistic News Magazine) Vissa kemikalier i kosmetika och hygienprodukter är utspädda gifter som vid långvarig användning kan skada oss. Hälsomyndigheterna vidtar inte tillräckliga åtgärder för att undersöka långtidseffekterna av dessa medel. En speciellt riskabel ingrediens är SLS (sodium lauryl sulfate), som finns i 90 procent av alla schampon, tandkrämer, men också i vissa produkter som säljs i hälsokostaffärer. 

Vetenskapliga undersökningar har visat att SLS kan orsaka en rad hälsoproblem: 

- SLS kan reagera tillsammans med andra kemikalier och bilda cancerogena nitrosaminer (samma ämne som bildas när man hårdsteker kött). Om man använder ett schampo där nitrosaminer har bildats, absorberar kroppen stora mängder av det giftiga ämnet. 

- SLS har i djurförsök orsakat ögonskador. Giftet påverkar proteinbildningen och kan orsaka blindhet, starr och försämrad läkningsförmåga. 

- SLS är en känd hudirritant, som kan orsaka klåda och öka risken för allergiska reaktioner. 

- SLS kan göra så att hårsäckarna krymper. Detta stör hårets naturliga tillväxtcykel, man tappar håret fortare än det nya hinner växa ut. Ett annat kemiskt ämne som finns i många hårprodukter är propylenglykol, som kan orsaka att huden åldras i förtid. 

Testa själv och se en markant minskning av ditt håravfall
Här är en enkel metod att se den positiva effekten av Ginesis schampon och balsam: 

1. Samma dag som du slutar använda dina vanliga hårprodukter och börjar använda Ginesis, tar du ett stort vitt papper och lägger det på ett bord. Luta huvudet över papperet och kamma igenom håret med en ren kam. Räkna sedan hur många hårstrån som fallit ner på papperet och fastnat i kammen. Skriv ner summan och dagens datum på papperet, och spara det. 

2. Använd Ginesis shampo och balsam under 30 dagar, ta sedan fram samma papper och upprepa proceduren. Vi är säkra på att du kommer att se en påtaglig skillnad i antalet hårstrån på papperet och i kammen! Du är på god väg att bota ditt håravfall.